Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lubelska babka ziemniaczana"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce. Odciśnij z nadmiaru wody. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na suchej patelni do momentu, aż się zrumieni i wytopi się z niej tłuszcz. Odstaw do ostygnięcia. Do startych ziemniaków dodaj jajka, drobno posiekane cebule oraz kiełbasę (wraz z tłuszczem z patelni).
Wsyp sól (1,5 łyżeczki) i pieprz (1 łyżeczka). Całość wymieszaj i wsyp mąkę wraz z papryką. Naczynie żaroodporne wyłóż plastrami boczku i wypełnij masą ziemniaczaną. Wstaw do piekarnika i piecz 2 godziny w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo