Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lukrowane zajączki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Utrzyj w misce mikserem masło i cukier, a następnie dodaj roztrzepane jajko. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia, wlej mleko kokosowe oraz esencję waniliową. Zagnieć elastyczne ciasto (w razie potrzeby podsyp mąką). Rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4 mm.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. Foremką wytnij z ciasta zajączki. Piecz 12-15 minut. Zostaw na 5 minut, po czym wyjmij i ostudź.
Wymieszaj cukier, mleko, masło i barwnik. Posmaruj masą ciastka. Przymocuj kawałki waty cukrowej lub pianki jako ogonki.
30 sztuk
zł sztuka
Czas 60 min
110 kcalŹródło: Olivia