Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
W małym rondelku o grubym dnie rozpuść masło, a następnie odstaw je na czas przygotowania pozostałych składników.
Jajka utrzyj z cukrem, wanilią oraz solą, by uzyskać jednolitą konsystencję.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko do miski z masą jajeczną. Drewnianą łyżką lub ubijaczką wyrób ciasto , by było gładkie, a następnie dodaj do niego ostudzone, rozpuszczone masło.
Podgrzej piekarnik do temperatury 210 C. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką, a następnie wlej do nich ciasto. Wstaw je do piekarnika na 10 -15 minut- magdalenki powinny być puszyste i złociste. Zaraz po upieczeniu wyjmij ciastka z formy.