Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowa fantazja z kremem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Czas przygotowania 150 minut. Cena porcji 1,50 zł.
Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy żółtka i mieszamy. Wsypujemy mak, mąkę i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie wszystko mieszamy.
Podłużną formę wykładamy papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy na nim ciasto. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200oC. Po upieczeniu schładzamy. Następnie kroimy na pół.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy. Jedną połowę kroimy w kostkę, drugą w plasterki. Chłodną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fiksami. Dzielimy na dwie części, jedną wstawiamy do lodówki.
Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości wrzątku i mieszamy z pozostałą połową śmietany. Dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę. Mieszamy i wykładamy na pierwszy kawałek ciasta. Przykrywamy drugim. Wkładamy do lodówki na godzinę. Dekorujemy pozostawioną w lodówce śmietaną i plastrami brzoskwiń.
Wartość odżywcza porcji 310 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 17,2 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia