Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mój wygrał jedną z nagród w konkursie organizowanym przez Interię pt; ''mistrz kulinarnego recyklingu ''
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać cukier i miksować dalej. Następnie dodać mąkę na przemian z olejem. Miksować jeszcze chwilę. Na końcu wsypać mak i wymieszać łyżką. Pieczemy około 20 minut w 160* lub do suchego patyczka. Po upieczeniu chrustu zostało mi pięć białek. W szufladzie miałam opakowanie maku, ale była w nim tak mała ilość, że nie wiadomo było do czego go wykorzystać ? Jednak żal mi było wyrzucić. Dżem zrobiłam z kilku małych jabłuszek, które nie miały ''wzięcia '' wśród moich domowników. Powstały pyszne babeczki, które na pewno kiedyś powtórzę :) Smacznego :)