Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makowe babeczki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj resztę składników, zagnieć. Ciasto rozwałkuj na pół cm, wytnij po 12 kółek i gwiazdek. Kółkami wylep foremki.
Masa: bakalie pokrój, wymieszaj z resztą składników. Masą napełnij babeczki, ułóż gwiazdki. Piecz 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie