Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowy przekładaniec"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Utrzyj na gładki kogel-mogel żółtka i cukier. Dodaj twarożek oraz sparzony wrzątkiem, dobrze osączony mak. Na koniec ubij śmietanę i stopniowo dodaj do twarożkowej masy.
Osącz i zmiksuj brzoskwinie. Układaj w pucharkach warstwy twarożku i owocowego purée. Resztkę purée przełóż do torebki, utnij róg i zrób na wierzchu owocowy wzorek.Źródło: Olivia