Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowa panna cotta"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Z laski wanilii wyskrobujemy miąższ. Miąższ, wyskrobaną wanilię, śmietanę i cukier gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozprowadzamy odrobiną gorącej śmietany. Laskę wanilii usuwamy, a do śmietany wlewamy żelatynę, mieszamy i całość przecedzamy przez sitko. Miksujemy z jogurtem. Masę wlewamy do czterech pojemniczków w kształcie babeczek lub do płaskich filiżanek i na 3-4 godziny wkładamy do lodówki.
Połowę malin miksujemy z cukrem pudrem i ewentualnie olejkiem różanym, a potem przecieramy przez sitko. Deser wybijamy z foremek i polewamy sosem. Ozdabiamy resztą owoców.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 257 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia