Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowiec na preclach"
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4369
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4369
Składniki
Czas przygotowania: 70 min ilość porcji 16, cena za porcję 1,40 zł.
Precelki drobno pokrusz. Masło stop, wymieszaj z precelkami i cukrem. Wyłóż spód kwadratowej formy (20x20 cm). Piecz w 200°C przez 10 min, wystudź.
Masa I: serek z jogurtem, cukrem i ekstraktem ubij. Podzieli na dwie części (1/3 i 2/3). Żelatynę rozpuść wg instrukcji i 2 łyżki dodaj do 2/3 masy, wymieszaj, wylej na spód z precelków, schłodź 30 min.
Masa II: galaretki rozpuść we wrzątku, wystudź. Dodaj zamrożone maliny. Kiedy masa zacznie tężeć, wylej ją na masę I. Schłodź.
Pozostałą żelatynę dodaj do 1/3 masy I, wylej na zastygłą masę II. Wstaw do lodówki na kilka godzin – do całkowitego stężenia. Udekoruj np. pokruszonymi i całymi precelkami oraz świeżymi malinami.Źródło: Chwila dla Ciebie