Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Malinowy sernik na zimno"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Galaretkę cytrynową rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, a malinową przygotować według przepisu na opakowaniu. Twaróg, jajka i skórkę pomarańczową zemleć dwukrotnie. Masę wymieszać z cukrem i galaretką cytrynową. Masło utrzeć na gładko. Ucierając, stopniowo dodawać do niego masę serową.
Gładką masę przełożyć do tortownicy przepłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu masy ułożyć umyte i osuszone owoce (mogą być z mrożonki, rozmrożone lub z kompotu – w obu przypadkach dobrze osączone).
Zalać owoce lekko tężejącą czerwoną galaretką. Wstawić na 2 godziny do lodówki – ale nie do zamrażalnika! Sernik podawać ozdobiony listkami mięty.
Można także ozdobić go kleksem ze śmietanki kremówki, ubitej z cukrem pudrem i łyżką rozpuszczonej żelatyny i schładzanej przez pół godziny w lodówce.Źródło: Twoje Imperium