Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mandarynkowa babka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 27
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 27
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Składniki
Wymieszaj w garnku wszystkie soki. Podgrzej lekko i dodaj cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Zalej żelatynę wrzątkiem, wymieszaj i rozpuść. Dodaj do soku.
Przelej galaretkę do formy na babkę (poj. 1 litr) i wstaw do lodówki na minimum 5-6 godzin. Przetrwa w lodówce nawet tydzień.
Przed podaniem wyłóż na paterę.
Zrobisz to bez trudu, jeśli wcześniej włożysz formę na chwilę do garnka z gorącą wodą.
Czas 45 min, 20 porcji, 111 kcal.
Żelatynę najlepiej dodawać do wrzątku stopniowo, cały czas mieszając.
Jeżeli powstaną grudki, wstaw naczynie do miski z gorącą wodą i dokładnie wymieszaj.Źródło: Olivia