Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. C. Każde wgłębienie w formie na muffinki wyłóż dwiema papierowymi foremkami/ Borówki przebierz, opłucz, przesyp na ściereczkę i osusz. Marcepan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Masło ucieraj 5 minut z marcepanem, cukrem oraz cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta, domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę oraz borówki. Dobrze wymieszaj ciasto łyżką.
Ciasto nałóż łyżką do wgłębie ń w formie. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Wystudź. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.