Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowe stożki"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Czas przygotowania: 45 minut. 1 sztuka: 320 kcal. Cena sztuki: 0,85 zł
Masło stop. Jajka ubij z cukrem, wymieszaj z masłem, marchewką i skórką. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny oraz cynamon i imbir. Ciasto szybko wymieszaj mikserem. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem.
Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz około 30 minut. Gotowe muffinki wystudź. Krem karpatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wyciśnij przez szprycę na ciastka. Ew. muffinki obficie posyp mielonym cynamonem.Źródło: Tina