Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowiec"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Marchewki zetrzyj, połącz z sokiem z limetki. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij. Marchewki, migdały, mąkę, proszek i żółtka połącz, dodając na koniec pianę. Piecz 50-60 min w 170°C. Ostudź. Jogurt wymieszaj z miodem. Ciasto rozkrusz. W szklankach układaj warstwy ciasta i jogurtu. Udekoruj przesianym kakao.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie