Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Markizy miodowe z orzechami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena sztuki ok. 0,50 zł.
Wartość odżywcza sztuki 170 kcal Białko 2 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 23 g
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i siekamy ze 110 g masła. Dodajemy skórkę otartą z cytryny oraz miód i zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Z jednej formujemy wałek i kroimy go na 20 plasterków, które układamy na blasze i delikatnie rozpłaszczamy. Pieczemy 5–6 minut w 200oC na złoty kolor.
Orzechy siekamy. Z drugiej połowy ciasta formujemy wałek i kroimy go na 20 plastrów, które układamy na blasze. Wciskamy w nie orzechy. Pieczemy 5–6 minut w 200oC.
Cukier puder ucieramy z 50 g masła na gładką masę, dodajemy łyżkę miodu i 2 łyżki soku z cytryny, mieszamy. Kremem smarujemy spód ciastka i sklejamy go ze spodem ciastka z orzechami. Markizy odstawiamy w chłodne miejsce.Źródło: Rewia