Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Markizy pomarańczowe"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Wymieszaj mikserem masło, puder i cukier wanilinowy. Dodaj stopniowo jajka i mąkę.
Umyj pomarańczę i zetrzyj z niej skórkę. Następnie przekrój na pół i wyciśnij sok. Dodaj sok i skórkę do ciasta. Przełóż ciasto do szprycy lub plastikowej torebki z uciętym rogiem.
Wyłóż papierem do pieczenia dwie blachy. Wyciskaj szprycą ciasteczka o śr. 1-2 cm, pozostawiając między nimi odstępy ok. 3 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 5-7 minut, aż brzegi będą złocistobrązowe. Wyjmij i ostudź.
Wymieszaj dżem i likier. Zagotuj, przetrzyj przez sitko i wystudź. Posmaruj nadzieniem spody połowy ciasteczek, przykryj je pozostałymi.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i udekoruj nią wierzchy ciastek, robiąc cienkie ślimaczki. Pośrodku umieść pistacje.
Jak to zrobić?
Z papieru do pieczenia zrób rożek. Przytnij nożyczkami jego wierzchołek. Napełnij rożek płynną czekoladą i powoli wyciskaj ją na ciastka.Źródło: Olivia