Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Maślankowa słodycz"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1657
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1657
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
Mąkę połącz z suchymi składnikami. Z lasek wanilii wyskrob nożem nasionka i dodaj do mąki (laski odłóż). Masło stop, ostudź, utrzyj z maślanką, jajkami i startą czekoladą.
Do suchych składników dodaj mokre, wymieszaj. Ciasto przelej do prostokątnej formy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 50 minut w 180°C. Ozdób cukrem pudrem i laskami wanilii.Źródło: Naj