Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, szybkie i niezwykle pyszne ;))
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1034
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1034
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Jajka wybij do garnka, dodaj cukier, maślankę, olej i zmiksuj. Do tych składników dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuj dalej. Będzie dosyć rzadkie, ale nie ma się czym przejmować - takie ma być ;) Wylej je na blachę wysmarowaną tłuszczem i posyp owocami (takimi jakie lubisz - ja uwielbiam jagody lub truskawki)
Teraz czas na kruszonkę: do miski wsyp 2 szklanki mąki, 1 szklankę cukru i 3/4 kostki margaryny - zagnieć i posyp ciasto. Na końcu posyp cukrem waniliowym.
Piec 25 min. w 160 stopniach.