Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek. Bakaliowa uczta pod bezową pierzynką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Białka wstaw na godzinę do lodówki. Następnie ubijaj ze szczyptą soli, aż piana będzie sztywna. Teraz stopniowo, ciągle miksując, dodawaj cukier puder. Gdy cukier się wchłonie, w ten sam sposób wmiksuj mąkę ziemniaczaną. Odstaw mikser. Dodaj bakalie i wymieszaj je z masą białkową drewnianą łyżką.
Przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia. Ułóż na nim wafel i wyłóż na niego masę bakaliową. Pilnuj, by była rozprowadzona równomiernie i nie wylewała się na papier. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz godzinę.Źródło: TV14