Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek budyniowy z aromatem rumowym"
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2700
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 682
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1611
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2700
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 682
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1611
Składniki
Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina
Ciasto: zagnieć, schłodź. Ciasto podziel na pół, wylep dwie foremki. Piecz 30 min w 180°C. Masa budyniowa: 150 ml mleka rozrób z budyniem, żółtkami i mąką ziemniaczaną. Ugotuj gęsty budyń na reszcie mleka. Ostudź.
Masło utrzyj, dodając budyń, cukier puder i aromat rumowy. Polewa: stop. Jedno ciasto posmaruj masą budyniową, przykryj drugim. Ozdób polewą i bakaliami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie