Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek z kategorii łatwych i pysznych. Najlepiej smakuje następnego dnia, choć ciężko to potwierdzić, bo ze stołu znika jako pierwszy.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 579
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 134
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 579
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 134
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22713
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na jednolitą masę. Dodać mąkę, kakao, szczyptę soli, proszek do pieczenia i cukier puder. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec 20 min w 180 stopniach. Masło rozpuścić z cukrem i czekoladą. Przestudzić. Śmietanę ubić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Powstałą masą posmarować zimny spód. W 2 niepełnych szklankach gorącej wody rozpuścić galaretkę i odstawić w chłodne miejsce, do momentu, aż galaretka zacznie wyraźnie tężeć. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki, by stężało.