Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek daktylowy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ciasto: mąki przesiej, dodaj pozostałe , energicznie zagnieć ciasto. Rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij z ciasta kształt jajka. Z reszty ciasta uformuj rant i wzorki na cieście. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź. Masa: pół litra soku wlej do garnka. Dodaj daktyle, pod- grzewaj 5-7 minut (w tym czasie owoce powinny wchłonąć sok i zmięknąć). Zmiksuj. Masę daktylową ponownie podgrzej, wlej resztę soku, smaż, aż lekko zgęstnieje. Wsyp galaretkę, mieszaj, aż się stopi. Ostudź. Masą posmaruj mazurek. Ozdób bakaliami. Odstaw, by masa stężała.Źródło: Chwila dla Ciebie