Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek kajmakowy"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
Zamkniętą puszkę z mlekiem wstaw do garnka, zalej wodą, by ją przykryła, gotuj pod pokrywką dwie godziny. Masło z mąką i cukrem posiekaj nożem, dodaj żółtka i wodę. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, chłodź ją w lodówce godzinę.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 2 cm, ponakłuwaj widelcem, piecz 30 minut w temp. 180° C. Ciasto wyjmij. Gdy ostygnie, posmaruj je kajmakiem powstałym z mleka skondensowanego. Odstaw do zastygnięcia.
Cytrynę przekrój, wyciśnij sok, rozetrzyj w nim cukier puder, wylej na kajmak. Czekoladę rozpuść, kawałek papieru zwiń w rożek, napełnij czekoladą, odetnij koniec, zrób dekoracyjny napis.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień