Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek kajmakowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Masło zagnieć z mąką, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami i śmietaną. Ciasto schładzaj 30 minut. Potem rozwałkuj i wytnij kwiatek. Piecz 20 minut w 180 st. Po wystudzeniu posmaruj kajmakiem. Udekoruj orzechami i lukrem.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Spód mazurka będzie niezwykle kruchy, jeśli ciasto zagnieciesz z żółtkami ugotowanymi na twardo. Pamiętaj, by przed dodaniem do mąki przetrzeć je przez gęste sitko.Źródło: Tina