Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek kajmakowy z andrutem"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8969
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8969
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, cukier, sól, zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Połowę ciasta rozwałkuj na grubość pół centymetra, uformuj kształt. Do reszty ciasta dodaj barwnik, rozwałkuj cieniej, wytnij ciasteczka. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Na ciasto wyłóż masę kajmakową, przykryj waflem, boki udekoruj ciasteczkami tak, aby zachodziły na siebie, udekoruj.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień