Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek karmelowy"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14271
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 41
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 139
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14271
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 41
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 139
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż papierem do pieczenia formę 20 x 30 cm (powinien wystawać po bokach na 3 cm).
Wymieszaj mikserem obie mąki, cukier, łyżkę kakao i połowę masła. Wyłóż masą formę. Piecz 12 minut. Ostudź.
Podgrzewaj, mieszając, pozostałe masło, mleko skondensowane, miód i resztę kakao (aż zgęstnieje, ok. 10 minut). Dodaj sól i orzechy. Zalej masą upieczony spód. Piecz 8-10 minut.
Rozpuść czekoladę i margarynę. Ostrożnie polej płynną polewą czekoladową wierzch ostudzonego mazurka. Wstaw do lodówki, aby polewa solidnie zastygła.
16 porcji
zł porcja
Czas 70 min
320 kcalŹródło: Olivia