Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek kokosowo-orzechowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Ciasto: mąkę posiekaj z zimną margaryną. Dodaj resztę składników, zagnieć. Wyłóż blaszkę 27 na 15 cm. Nakłuj widelcem, chłodź godzinę. Ciasto piecz 15 min w 200°C. Ostudź.
Masa kokosowa: 1/3 mleka rozrób z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka, wiórki, cukier i margarynę gotuj 10 min. Wlej mąkę, zagotuj. Rozsmaruj na cieście.
Masa orzechowa: gotuj 15 min, mieszając. Ostudź. Wyłóż na ciasto. Polewa: , mieszając, podgrzej (nie gotuj). Polej ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie