Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek migdałowy"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 48
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 90
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 48
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 90
Składniki
Zagnieć ciasto, owiń w folię, schłodź 30 min. Odłóż 1/4, resztą wylep formę (śr. 22 cm) i wstaw na 10 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Odłożone ciasto rozwałkuj cienko, pokrój radełkiem na paseczki.
Kiedy spód się zezłoci, wyjmij go, trochę ostudź, posmaruj kremem czekoladowym. Na wierzchu ułóż kratkę z paseczków. Wstaw ponownie do piekarnika, zapiekaj do lekkiego zrumienienia.
Wiśnie dokładnie osącz. Wyjmij mazurek z pie karnika, wystudź. W pola kratki włóż po jednej wisience.
<strong>Przepis przysłał Radek Sikorski z Suwałk</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie