Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek na spodzie z andruta"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10011
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10011
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodawaj cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec wmieszaj bakalie. Masę wyłóż na andruta, rozprowadź równomiernie.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez 60 minut.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14