Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek orzechowy z dżemem z porzeczki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 67
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 140
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 758
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 668
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 67
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 140
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 758
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 668
Składniki
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Masło posiekaj z mąką i proszkiem. Dodaj żółtka, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, posmaruj dżemem. Masa: białka ubij z cukrem.
Dodaj orzechy i bułkę tartą, połącz. Posmaruj ciasto. Piecz 40 min w 180°C. Dekoracja: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając mleko, aromat i sok z cytryny. Z masy uformuj bazie, z rozpuszczonego kakao zrób gałązki. Resztę masy zmiksuj z masą krówkową, rozetkami udekoruj brzeg mazurka.Źródło: Chwila dla Ciebie