Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 124
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13727
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 124
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13727
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Składniki
Roztop masło, wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się zagotuje. Do gotującej się masy dodaj sypką galaretkę i śmietanę, energicznie rozmieszaj, żeby nie było grudek. Ponownie doprowadź do wrzenia, gotuj ok. 2 min, odstaw do wystudzenia.
Zimną glazurą polej upieczony spód, wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Udekoruj według gustu.
<strong>Przepis Iwony Cieplik z Milicza</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie