Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Mąkę, masło i cukier posiekaj nożem. Dodaj żółtka i śmietanę, możesz dodać też łyżeczkę proszku do pieczenia. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, wstaw do lodówki na godzinę.
Pomarańcze umyj. Dwie pokrój na plastry ze skórką, dwie obierz ze skórki i albedo, pokrój, ugotuj z cukrem. Ciasto rozwałkuj, nadaj mu kształt jajka, z reszty zrób wałek, skręć i zrób z niego brzeg. Wierzch ciasta posmaruj białkiem, ułóż marmoladę pomarańczową i pomarańcze. Piecz 30 minut w temperaturze 180o C, wyjmij, wystudź. Udekoruj jajeczkami.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień