Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek św. Genowefy"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Składniki
Ubij białka na sztywną pianę, pod koniec wsyp cukier (musi się rozpuścić). Dodaj otartą skórkę z cytryny oraz sok, a następnie pokrojone w paseczki migdały (obrane ze skórki) i daktyle.
Wymieszaj dokładnie masę i rozłóż równą warstwę na opłatkach. Włóż do lekko nagrzanego piekarnika i susz ok. 2 godzin.
Pokrusz czekoladę i włóż do miseczki. Rozpuść w kąpieli wodnej. Jeśli będzie za twarda, dodaj łyżeczkę masła lub wody i rozmieszaj. Rozpuszczoną czekoladę wylej na wierzch mazurka i ozdób sparzonymi oraz obranymi ze skórki migdałami. Poczekaj aż wystygnie. Podawaj pokrojone w prostokąty.Źródło: Olivia