Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurki lukrowane z masą kokosową"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10070
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10070
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Składniki
Mąkę zagnieć z masłem, 3 żółtkami, cukrem i kwaśną śmietaną. Dwie foremki wyłóż pergaminem. Spody wylep 2/3 ciasta. Z pozostałego ciasta zrób wałeczki. Przyklej go wokół placków. Posmaruj 4. żółtkiem. Piecz 20 min w 180°C.
Masa: śmietanę zagotuj z cukrem. Dodaj wiórki i likier. Gotuj, do zgęstnienia (ok. 5 minut). Ciepłą masę rozsmaruj na spodach. Wierzchy posmaruj lukrem i udekoruj bakaliami.Źródło: Naj