Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem wypróbowałam nieco inny przepis niż zwykle - kokosanki wyszły wyjątkowo mięciutkie!
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Masło z 70g cukru podgrzewamy. Kiedy się roztopi zdejmujemy z ognia i dodajemy kokos. Dokładnie mieszkamy. Studzimy. Białka ubijamy. Porcjami dodajemy pozostałe 40g cukru, a na końcu mąkę ziemniaczaną i ocet. Pianę z białek łączymy z kokosem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy małą łyżeczką porcje masy. Pieczemy w 180 stopniach przez 16-18 minut. Zaraz po upieczeniu ciasteczka są miękkie z zewnątrz, ale po ostudzeniu robią się bardziej chrupiące.