Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie z bardzo wyczuwalnym smakiem kokosa. Co prawda skórka nie robi się chrupiąca, ale i bez tego są dobre.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Całe jajka ubijamy ze szczyptą soli, po czym dodajemy po trochu cukier (cały czas ubijając, by się rozpuścił). Następnie dodajemy wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Na koniec wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło i jeszcze chwilę ucieramy. Smażymy na złoty kolor w mocno rozgrzanej gofrownicy. Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem.