Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsny wieniec"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 286
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16871
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 139
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 286
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16871
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 139
Składniki
Ugotowane jajka ostudź, obierz i drobno pokrój. Oliwki osącz z zalewy, cebulę i czosnek posiekaj.
Do mielonego mięsa wbij surowe jajko, dodaj namoczoną, odciśniętą kajzerkę, cebulę, czosnek, natkę. Wymieszaj, przypraw.
Do formy silikonowej z kominem włóż połowę mięsa. Na nim rozłóż pokrojone jajka i oliwki, posyp koperkiem. Nałóż pozostałe mięso. Dociśnij, wyrównaj wierzch.
Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Podaj na gorąco lub na zimno. Na pieczeń nadaje się mięso drobiowe, wieprzowe, mieszane.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie