Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mieszanka warzywna z rozmarynem"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 40
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 64
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 947
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 40
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 64
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 947
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 103
Składniki
Przygotuj marynatę: rozgnieć ząbki czosnku z solą i drobno posiekaj. Dodaj oliwę, sok z cytryny i przyprawy, wymieszaj. Cebulę i ziemniaki obierz. Pokrój je w połówki, podobnie pokrój dymkę. Cukinię pokrój w podłużne plastry, cytrynę w plasterki.
Z papryki wytnij gniazdo nasienne i pokrój ją w ćwiartki. Ziemniaki podgotuj, aż będą półtwarde. Wystudź, dodaj do reszty warzyw z marynatą, korą cynamonu, liśćmi laurowymi, czosnkiem, pieprzem i rozmarynem. Odstaw na godzinę do lodówki. Warzywa piecz skropione oliwą w temperaturze 180 stopni C (ok. 40 minut). Podawaj posypane fetą.
• 60 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena 15 złŹródło: Show