Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miętowe makaroniki"
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 308
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 113
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 308
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 113
Składniki
Cukier puder przesiej, a następnie wymieszaj z migdałami. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj również zielony barwnik.
Następnie wlej do białka likier miętowy oraz krople miętowe i miksuj przez chwilę. Potem dodaj migdały z cukrem i delikatnie wymieszaj całość.
Blachę posmaruj masłem i nakładaj na nią łyżeczką porcje masy. Spłaszczaj je od góry zwilżoną w wodzie łyżką. Piecz przez 15 minut w temperaturze 160°C. Zrób lukier: cukier puder rozetrzyj z wodą. Polej nim wierzch ciasteczek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień