Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe beziki z pomarańczową nutką piecze się je błyskawicznie, są przepiękne i bardzo smaczne. Zamiast migdałów można wziąć orzechy, a sok z pomarańczy zastąpić cytryną.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypać strużką cukier i ubijać, aż piana stanie się błyszcząca. Dodać żółtko, mielone migdały, skórkę i świeży sok z połowy pomarańczy i ostrożnie zamieszać.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, wybieramy końcówkę gwiazdkę. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać odrobinę soku pomarańczowego. Ważne jest, żeby masa dobrze się wyciskała. Dwie formki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać małe beziki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni do15 minut. Wyjąć z pieca i ostrożnie ostudzić na kratce kuchennej. Smacznego!