Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe ciastka z cukrem"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Masło zetrzyj na tarce. Mąkę przesiej do miski, dodaj masło, cukier, sól, żółtka, szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 30 minut.
Migdały sparz, ściągnij skórki, posiekaj w słupki. Rozgrzej patelnię, wrzuć migdały, upraż na złoto, ciągle mieszając. Wystudzone migdały wymieszaj z trzema łyżkami cukru pudru.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra. Wytnij z niego kółka. Posyp migdałami, posmaruj białkiem. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z pieca od razu posyp resztą cukru pudru.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień