Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe magdalenki"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
ok. 50 minut
Masło stopić, wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę. Do masy jajecznej dodać skórkę z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z mielonymi migdałami i porcjami wsypywać do ucieranych składników. Dodać masło, wymieszać.
Ciasto odstawić pod przykryciem na godzinę w chłodne miejsce. Przełożyć do szprycy cukierniczej z okrągłym otworem.
Foremki (dwie, po 12 wgłębień) posmarować tłuszczem. Do każdego wgłębienia wcisnąć porcję ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 10-12 minut.
Ciasteczka delikatnie wyjąć z foremek, przełożyć na kratkę kuchenną, odstawić do wystudzenia. Przed podaniem delikatnie oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco