Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe piramidki z owocową wieżyczką"
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1258
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1258
Składniki
60 minut • Porcja ok. 274 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 12 sztuk
Jajka ubij z cukrem na puszysto. Delikatnie wmieszaj przesianą mąkę i cukier waniliowy. Wyłóż ciasto na blachę z papierem do pieczenia, rozsmaruj. Piecz w 220°C ok. 10 min.
Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj gęsty krem. Wystudź, mieszając. Kremówkę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do budyniu.
Z ciasta wykrój małe kółeczka. Połowę pokryj grubszą warstwą kremu, przykryj pozostałymi. Wierzch cienko posmaruj kremem. Boki obsyp płatkami migdałowymi.
Udekoruj winogronami, posmaruj rozpuszczoną galaretką, wstaw do lodówki.Źródło: Kobieta i życie