Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Przesiej mąkę, wsyp migdały, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, sól i przesiany cukier puder. Zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Foremki wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego krążki (możesz to zrobić foremką). Wylep nimi środki foremek i nakłuj widelcem. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Piecz 15 minut w temp. 200°C. Śmietanę i czekoladę podgrzej, wymieszaj. Przestudzoną masą napełnij babeczki. Cukier wsyp do garnuszka, podgrzej, dodaj migdały, smaż chwilę, mieszając. Ostudź, udekoruj nim babeczki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień