Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowiec z wiśniami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto: mąkę i proszek prze- siej, dodaj resztę składników, zagnieć. Chłodź 30 minut, rozwałkuj, wylep dno tortownicy wyłożonej pergaminem.
Masa serowa: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrami oraz masłem na puszystą masę. Ucierając, dodawaj małymi porcjami twaróg i budyń. Białka ubij na pianę. Rodzynki, likier oraz białka domieszaj do masy. Przełóż ją do tortownicy. Piecz ok. 75 minut w175oC. Zostaw w piekarniku.
Masa wiśniowa: wiśnie osącz, zachowaj 250 ml zalewy. Rozmieszaj ją z mąką i esencją, zalej wiśnie. Podgrzewaj, mieszając, a gdy zaczną gęstnieć, zdejmij z ognia. Gdy ostygną, wyłóż na sernik.Źródło: Naj