Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowiec z żurawinami"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Składniki
Ciasto: masło utrzyj z cukrem na puch. Ciągle miksując, dodawaj po jednym jajku, a następnie mąkę przesianą z proszkiem i solą. Czekoladę rozpuść, przestudź, wlej do ciasta. Dosyp płatki migdałowe, wymieszaj. Piecz w 180 stopniach przez 45 minut.
Mus: żurawinę podgrzej. Wsyp cukier i zagotuj. Przetrzyj owoce przez sitko. Rozpuść żelatynę w 4 łyżkach wrzątku. Dodaj do niej kilka łyżek musu owocowego, wymieszaj. Wlej do reszty musu. Kremówkę ubij, delikatnie połącz z zimnym musem.
Zimne ciasto przekrój na pół, przełóż musem i schłódź około godziny. Polej roztopioną czekoladą.Źródło: Naj