Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne smakołyki.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1675
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1675
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Składniki
Do garnka wlać 250 ml wody, dodać 50 gram margaryny, zagotować. Ciągle mieszając wsypać zmieszane i przesiane mąki. Całość ucieramy w garnku i mieszamy do momentu, aż zacznie odstawać od ścianek i powstanie gładka masa. Studzimy ją, a następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Musi powstać gładkie, elastyczne ciasto. Przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę. Pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.
Do garnka wlewamy 150 ml wody i wsypujemy cukier. Gotujemy aż powstanie gęsty syrop i ściemnieje. Dodajemy 50 gram margaryny i mieszamy. Glazurą smarujemy ptysie.