Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolejną słodką propozycje wielkanocną - małe mazurki. U nas w domu sa numerem jeden. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i Mąż, któremu właśnie zawdzięczam ten przepis, a ściślej mówiąc Teściowej :) Mazurki są niebywale kruche i ozdobione mnóstwem przepysznych bakali. Nie tylko wspaniale smakują, ale też przyozdobią wielkanocny stół czy koszyczek do święconki. Przepis jest niebywale łatwy, więc idealnie nadadzą się do wspólnego rodzinnego pieczenia. Zapraszam :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiać przez sitko, dodać pokrojone masło, cukier i żółtka. Wszystkie składniki razem rozdrobnić i wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę.
Zimne ciasto rozwałkować na grubość ok. 1-2 cm i wykrawać okrągłe ciastka, wielkość wg uznania. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 7-10 min.
Zimne ciastka dekorować według własnego uznania.
Smacznego :)
;)