Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne mini pączki z jogurtem. Przepis jest szybki, wystaczy połączyć kilka składnków i możemy smażyć…
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Składniki
Do jajek dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i mieszamy do momentu rozpuszczenia cukru.
Teraz dodajemy startą skórkę z cytryny i jogurt . Następnie łączymy proszek do pieczenia z mąką i przesypujemy do miski z jogurtem. Na koniec dodajemy spirytus i całość dokładnie łączymy ze sobą.
W garnku rozgrzewamy olej. Bierzemy dwie łyżki dużą oraz małą i moczymy w rozgrzanym oleju. Na czubek 1/3 dużej łyżki nabieramy ciasto i małą zgarniamy do rozgrzanego tłuszczu.
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem lub cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego