Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minipączki z kolorową dekoracją"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5415
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5415
Składniki
20 sztuk , ok. 70 min; sztuka ok. 0,60-0,80 zł
Do mąki dodaj miękkie masło, cukier, żółtka i szczyptę soli. Dopraw rumem i skórką z cytryny. Wkrusz drożdże, zalej letnim mlekiem. Wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Wyrób ciasto i znów odstaw, aby wyrosło. Następnie rozwałkuj na 1 cm i okrągłą foremką wykrój kółeczka. Ułóż na papierze do pieczenia, oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia.
Minipączki usmaż na głębokim, rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Osącz na papierowym ręczniku. Ozdób czekoladą, lukrem i owocami i perełkami.
Lukier możesz zrobić sama, ucierając 200 g cukru pudru z 1,5 łyżki soku z cytryny i ok. 2 łyżkami gorącej wody.Źródło: Świat kobiety